Simpele Curry met Kip van Ella's mama
Simpele Curry met Kip van Ella's mama
Een milde, zoete + romige curry die de smaakpapillen van je kleintje kietelt + je meeneemt op een exotisch + kruidig avontuur.
Aantal
4Voorbereiden
10Koken
30
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 300 gram kipfilet, in hapklare stukken
- Een stuk gember van 2 centimeter, geraspt
- 1 theelepel milde currypoeder
- 1 kleine zoete aardappel
- 250 gram wortel, gesneden
- 250 ml kokosmelk
- 100 ml groentebouillon
- 1 kleine mango, in stukken gesneden
- 125 gram sperziebonen, schoongemaakt + 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
methode
- Verhit de olie in een grote koekenpan + voeg de ui + knoflook toe. Bak voor 1 minuut + blijf regelmatig roeren. Doe de stukken kip erbij + bak voor 3-4 minuten op middelhoog vuur, terwijl je het af en toe doorroert, zodat de stukken kip aan alle kanten mooi goudbruin kleuren.
- Voeg de geraspte gember + currypoeder bij de kip + bak voor 1 minuut mee + regelmatig blijft roeren. Doe de zoete aardappe, wortel, kokosmelk, bouillon + de mango erbij. Meng alles goed door elkaar + breng aan de kook. Zet een deksel op de koekenpan + het vuur laag. Laat het 20 minuten sudderen tot de zoete aardappel zacht is. Roer het af en toe voorzichtig door.
- Voeg de sperziebonen toe + kook het 3 minuten tot de boontjes net zacht zijn. Bestrooi met peterselie + serveer meteen met rijst of naanbrood.
Leuk voor kleintjes
Gember! Verse gember is fascinerend voor kleine handjes om vast te houden + om alle bobbels te ontdekken – kijk nou, het is net de schors van een boom! Geef je kleintje een stuk om mee te spelen + snijd één van de twee kanten eraf zodat jullie allebei ook even goed kunnen ruiken – Mmm... hééél lekkerrr…
Ruil dit voor dat
Als je een beetje tijd wilt besparen met hakken + snijden, kun je ook de mango vervangen door onze Yellow One smoothie.
Lekker voor baby's
Voor kleintjes van 10 maanden: gebruik een staafmixer of vork om het gerecht pureren.