Fruitig Marokkaans kikkererwtenstoofpotje
Fruitig Marokkaans kikkererwtenstoofpotje
Een lekkere explosie van fruitsmaken met kruiden en specerijen voor kleine en grote smaakpapillen, allemaal in één heerlijk stoofpotje! Perfect voor het hele gezin.
Aantal
4Voorbereiden
10Koken
50
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 120 g gedroogde linzen
- 1 blik kikkererwten
- 1 blik tomaten
- 100 g gegrilde paprika (uit pot)
- 40 g gesneden abrikozen
- 40 g rozijnen
- 1 el komijn
- 1 tl kaneel
- 1 tl gember
- 1 pak couscous (bereid volgens de instructies op de verpakking)
methode
- Gaar de rode linzen 25 minuten in kokend water tot ze zacht worden.
- Snijd de rode paprika’s in blokjes en hak de abrikozen fijn.
- Doe de kikkererwten met hun vocht, de tomaten, specerijen, abrikozen, rode paprika’s en rozijnen in een pan.
- Voeg de gekookte linzen toe.
- Kook 25 minuten op middelhoog vuur om de specerijen uit te koken en de rozijnen en abrikozen zacht te laten worden.
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Leuk voor kleintjes
Doe wat gedroogde linzen in een plastic fles met de dop erop en laat je kleintje eens lekker schudden!
Lekker voor baby's
Geschikt voor kleintjes vanaf 12 maanden, of 7 maanden als je goed prakt met een vork.
Handige tips
Als je een slowcooker hebt, kun je alle ingrediënten er samen in doen (behalve de couscous) met 150 ml water. Laat 2 uur koken. Als de saus tijdens het koken te dik wordt, voeg dan wat water toe - het is belangrijk om het lang genoeg te laten koken zodat de abrikozen echt zacht kunnen worden.