Gekruide peer rijstpudding
Maaltijden
Gekruide peer rijstpudding
Een romige, warme rijstpudding van risotto rijst + heerlijk zachte peer!
Aantal
4Voorbereiden
5Koken
0
ingrediënten
- 200 ml van je baby's gebruikelijke melk, plus een beetje extra indien nodig
- 25 risottorijst
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 rijpe peer, geschild, zonder klokhuis en in stukjes
methode
- Giet de melk in een klein pannetje en roer de rijst er door. Verwarm de melk tot het bijna kookt, zet het vuur laag + doe een deksel op de pan. Laat het vijf minuten sudderen + roer regelmatig door tot de rijst zachter wordt.
- Voeg de mixed spice + de peer toe, roer het goed door elkaar en laat het 15 minuten verder koken met een deksel op de pan. Roer het regelmatig door zodat de rijst niet aan de bodem blijft kleven.
- Prak de rijstpudding met de achterkant van een vork tot het bijna glad is, en voeg een beetje melk toe als dat nodig is. Je kunt het ook in een keukenmachine of met een staafmixer pureren.
Ruil dit voor dat
Vervang peren door mango's, perziken, appels of bananen. Fruit uit blik + vriezer werkt ook hartstikke goed!
Praktiska tips
Ge din lilla päronstavar eller mjuka fruktstavar för att lära sig att mata sig själv