Hartverwarmende ovenschotel met groente + rundvlees
Maaltijden
Hartverwarmende ovenschotel met groente + rundvlees
Hartverwarmend – zelf als je niet op het Engelse platteland woont. Een favoriet bij groot + klein.
Aantal
6Voorbereiden
20Koken
60
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 600 gram aardappel, in blokjes
- 60 ml volle melk
- 200 gram zoete aardappel, in blokjes
- 1 wortel, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 500 gram mager rundergehakt
- ½ theelepel kaneel
- 250 ml groentebouillon
- 2 fijngehakte tomaten
- 100 gram bevroren doperwten, ontdooid
methode
- Verwarm de oven voor op 200º Celsius.
- Kook de aardappels voor 10-15 minuten in kokend water of tot ze zacht zijn. Giet af + laat uitlekken + doe terug in de pan. Giet de melk erbij + stamp ze tot puree.
- Terwijl de aardappels opstaan, doe je de zoete aardappel + wortel in een andere pan met kokend water + kook voor 10 minuten. Giet af + stamp ze wat fijner.
- Bak de ui, het gehakt + kaneel vijf minuten in een grote koekenpan totdat het gehakt mooi bruin is. Voeg de bouillon toe + doe de gestampte zoete aardappel + wortelmengsel + de tomaten bij het gehakt + bak voor 5 minuten. Voeg de doperwten toe, roer het om + doe alles in een ovenschaal. Doe de gestampte aardappelen er bovenop + bak voor 30 minuten in de oven of tot het de aardappelpuree goudkleurig is.
Handige Tips
Een beetje geraspte kaas bovenop de gestampte aardappels maakt het extra lekker!