Grote Sterke Muffins
Fingerfood
Grote Sterke Muffins
Deze muffins zitten tjokvol met spinazie, kaas + een beetje mosterd. Zo verpak je gezonde groente in iets lekkers! Yum!
Porties
16Voorbereiden
15Koken
16
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 50 gram ongezouten + gesmolten boter + een beetje extra om in te vetten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel Engelse mosterdpoeder
- 50 gram babyspinazie, zonder steeltjes + blaadjes zeer fijn gesneden
- 100 gram mais uit blik, zonder zout en suiker, uitgelekt
- 30 gram geraspte oude kaas
- 125 ml volle melk
- 1 losgeklopt ei
methode
- Verwarm de oven voor op 190º Celsius. Vet je muffinschaal in - je maakt ongeveer 16 muffins met dit recept.
- Zeef de bloem, bakpoeder + mosterdpoeder in een grote kom. Roer de fijn gesneden spinazie, mais + de helft van de kaas erdoor + mix tot het één geheel is. Maak een kuiltje in het midden.
- Klop de melk, het ei + de gesmolten boter met een garde goed door elkaar. Giet het mengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten in het kuiltje + blijf kloppen met een houten lepel tot het allemaal net door elkaar zit.
- Verdeel het mengsel netjes in de muffinvormpjes + bak 12-15 minuten in de oven tot ze goudkleurig + gerezen zijn. Laat ze afkoelen op een rek + serveer ze lauwwarm of wacht tot ze volledig zijn afgekoeld.
Ruil hiermee
Je kunt de spinazie vervangen door geraspte courgette. Vergeet niet om het droog te deppen voordat je het aan het deeg toevoegt.
Handige Tips
Deze muffins zijn goed voor de lunchbox + onderweg als gezond tussendoortje + voor de picknick