Palmboom Pap
Maaltijden
Palmboom Pap
Simpele + makkelijke havermout pap met kokosmelk + tropische mango. Kom maar op met de zomer.
Aantal
4Voorbereiden
10Koken
10
ingrediënten
- 150 gram havermout
- 600 ml kokosdrink + een beetje extra voor erbij
- ½ theelepel kaneel + een beetje extra voor erop
- 1 kleine mango, geschild, zonder pit + in blokjes
- 1 eetlepel gemengde zaden, geroosterd
- 1 eetlepel kokosvlokken, geroosterd
methode
- Doe de havermout, kokosdrink + 575 ml water in een pannetje + breng op middelhoog vuur aan de kook. Roer de kaneel erdoor, zet het vuur laag, zet een deksel op de pan + laat het 8-10 minuten langzaam sudderen of tot het romig is.
- Als je het aan jonge kinderen geeft, snijd dan de mango, de zaden + de kokosvlokken heel fijn.
- Lepel de havermout in kommen + besprenkel het met een beetje extra kaneel, de mango + de geroosterde zaden + de kokos. Giet er voor serveren een klein beetje extra kokosmelk overheen.
Lekker voor baby's
Voor kleintjes van 10 maanden laat je de zaden eruit + prak je de mango fijn. Vergeet niet even te controleren of het niet te heet is voor je het aan je kleintje geeft!
Handige Tips
Gooi restjes niet weg. Laat je havermout afkoelen, snijd het in repen + bak het in de pan met een beetje boter tot ze goudbruin zijn. Heerlijk!