10 maanden
Fingerfood

Robijnrode Mini Muffins

Deze kleurrijke hartige muffins zijn perfect voor kleine handjes! De zoetigheid komt van bietjes + wortel, en dus zijn ongezonde ingrediënten niet nodig!

  • Porties

    20
  • Voorbereiden

    15
  • Koken

    20
  •  

  • Bevriezen

    mij!

  • Dietary icons Soya free
  • Dietary icons Gluten free
  • Dietary icons Dairy free

ingrediënten

Group 6 Created with Sketch.
  • 55g ongezouten boter, gesmolten + een beetje extra om de vorm in te vetten
  • 140g bloem
  • ¼ theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 groot losgeklopt ei
  • 150 ml yoghurt
  • 1 kleine wortel, geschild + geraspt
  • 100 gram gekookte biet,
  • droog gedept + geraspt
  • 1 eetlepel fijngehakte tijmblaadjes

methode

Group 6 Created with Sketch.
  1. Verwarm de oven op 190° Celsius. Vet 2 muffinschalen in, of 20 muffinvormpjes.
  2. Zeef de bloem, baking soda + bakpoeder in een grote kom + meng tot het één geheel is, maak een gat in het midden.
  3. Klop het ei, de yoghurt en gesmolten boter in een kom + meng het geleidelijk met het bloemmengsel. Voeg daarna de feta, wortel, biet + tijm toe. Roer alles met een houten lepel voorzichtig maar goed door elkaar totdat het net een geheel vormt.
  4. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze gerezen zijn. Laat ze een beetje afkoelen in de vorm, en zet ze daarna op een rek om verder af te koelen.