Robijnrode Mini Muffins
Fingerfood
Robijnrode Mini Muffins
Deze kleurrijke hartige muffins zijn perfect voor kleine handjes! De zoetigheid komt van bietjes + wortel, en dus zijn ongezonde ingrediënten niet nodig!
Porties
20Voorbereiden
15Koken
20
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 55g ongezouten boter, gesmolten + een beetje extra om de vorm in te vetten
- 140g bloem
- ¼ theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 groot losgeklopt ei
- 150 ml yoghurt
- 1 kleine wortel, geschild + geraspt
- 100 gram gekookte biet,
- droog gedept + geraspt
- 1 eetlepel fijngehakte tijmblaadjes
methode
- Verwarm de oven op 190° Celsius. Vet 2 muffinschalen in, of 20 muffinvormpjes.
- Zeef de bloem, baking soda + bakpoeder in een grote kom + meng tot het één geheel is, maak een gat in het midden.
- Klop het ei, de yoghurt en gesmolten boter in een kom + meng het geleidelijk met het bloemmengsel. Voeg daarna de feta, wortel, biet + tijm toe. Roer alles met een houten lepel voorzichtig maar goed door elkaar totdat het net een geheel vormt.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze gerezen zijn. Laat ze een beetje afkoelen in de vorm, en zet ze daarna op een rek om verder af te koelen.