Volgestapelde Groente Moussaka
Maaltijden
Volgestapelde Groente Moussaka
Een klassiek Grieks recept volgestopt met vijf verschillende groente + linzen. Dat is nog eens volstapelen!
Aantal
4Voorbereiden
15Koken
40
Bevriezen
mij!
ingrediënten
- 1 kleine aubergine, geschild + in kleine hapklare stukken gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- ½ paprika, zonder lijsten en zaadjes + in kleine blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde oregano
- Een blik tomaten van 400 gram
- 2 zongedroogde tomaatjes in olie, uitgelekt + zeer fijn gesneden
- 100 gram linzen uit blik, uitgelekt
- 55 gram mozzarella, in kleine stukken gescheurd
methode
- Verwarm de oven voor op 190º Celsius. Stoom de aubergine 8 minuten in een pannetje op middelhoog vuur, of tot het zacht is.
- Verwarm intussen de olie op laag-middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de ui + de paprika toe, zet een deksel op de pan + laat het 10 minuten garen, roer het af en toe om tot het zacht is. Voeg de knoflook, de gestoomde aubergine + oregano toe + bak het nog 2 minuten.
- Voeg de tomaten, de zongedroogde tomaten + de linzen toe, zet de deksel weer op de pan, blijf regelmatig roeren + kook 10 minuten tot de saus een beetje dikker is geworden.
- Lepel de groenten met linzen + tomatensaus in een kleine ovenschaal + leg de mozzarella erop. Bak het 15-18 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten + lichtbruin is.
- Gebruik de achterkant van een vork om de moussaka tot een puree te prakken + voeg een beetje water toe als dat nodig is. Je kunt het ook in kleine stukken snijden.
Leuk voor de kleintjes
Praat met je kleintje over de verschillende vormen, maten + texturen van de kleurrijke groenten als ze heel zijn, zodat de kleintjes de wondere wereld van groenten kunnen leren kennen
Heerlijk voor baby's
Pureer tot een fijne puree met een vork gedurende 7 maanden, blend glad gedurende 6 maanden