Zachte Zalmkoekjes
Maaltijden
Zachte Zalmkoekjes
Zoek de artiest in jezelf op + maak je eigen viskoekjes.
Aantal
4Voorbereiden
20Koken
25
ingrediënten
- 400 gram aardappelen, in grote blokken
- 1 wortel, in kleine blokjes porkkana, pilkottuna pieniksi kuutioiksi
- 200 gram zalmfilet, zonder vel + zonder graten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kleine prei, dun gesneden
- 25 gram sperziebonen, fijn gesneden
- 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
methode
- Kook de aardappels + wortel voor 15 minuten in een pan met kokend water of tot ze zacht zijn. Giet af + stamp ze samen fijn + laat vervolgens afkoelen.
- Pocheer intussen de zalm in zacht kokend water voor 5 minuten of tot de vis gaar is. Neem het uit het water + laat de vis afkoelen. Breek de vis in stukken + zorg ervoor dat er geen graten meer in zitten.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan + bak de prei + de sperziebonen voor 5 minuten of tot ze zacht zijn. Roer door de wortel + aardappelpuree, voeg de gekookte zalm + peterselie toe + roer alles goed door elkaar.
- Gebruik je handen om 2 grotere en 2 kleinere viskoekjes te maken van het mengsel. In de vorm van een vis is natuurlijk het leukst.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan + bak de viskoekjes voor 5 minuten of tot goudbruin. Draai ze halverwege om zodat ze mooi egaal gaar worden. Serveer onmiddellijk, lekker met doperwten.
Leuk voor kleintjes
Maak een kunstwerk van je bord + vraag aan je kleintje of die de doperwten als bubbels van je vis kan neerleggen.
Byt detta mot detta
Lax på burk fungerar lika bra som färsk lax.